Gemeenteleven

De Bazuinkerk is een kerk in de muziekwijk De Maten. Daar komt ook de naam van de kerk vandaan. De bazuin is een instrument dat in de Bijbel een rol speelt rondom het aankondigen van de Heer en rondom de terugkomst van Jezus op aarde.

Vanuit de Bazuinkerk vinden doordeweeks geregeld uitvaartdiensten plaats. Aan de kerk zit een rouwcentrum vast en tegenover de kerk ligt een begraafplaats. Hierdoor zijn vele Kampenaren bekend met de Bazuinkerk.

In de afgelopen jaren hebben we als gemeentegesproken over de vraag Wat geeft God ons?”. De Bazuinkerk is vrij divers. Er zijn geboren en getogen Kampenaren lid en mensen uit alle hoeken van het land. Sommigen blijven lang lid en anderen stromen door. Voor een groot deel bestaat onze gemeente uitjonge gezinnen met kinderen: bijna de helft van leden is onder de 25 jaar. Onder onze leden zijn singles in vrijwel alle leeftijdscategorieën. We hebben veel jongeren tot 20 jaar. De leeftijdsgroep daarboven is relatief wat minder groot doordat velen elders gaan studeren. Verder zijner onder onze leden vluchtelingen en migranten, voor een groot deel vanuit het nabij gelegen asielzoekerscentrum. Sommige leden in onze kerk zijn ook betrokken bij evangelisatie onder asielzoekers en Nederlandse les. En vooralsnog maakt een groep studenten en docenten verbonden aan de Theologische Universiteit deel uit van onze gemeente. De gemeente telt op dit moment zo’n 540 leden.

God geeft op diverse manieren grote betrokkenheid op de kerk. Er is een brede inzet voor korte, soms spontane, projecten. Er zijn allerlei georganiseerde groepen en ook zijn er regelmatig projecten, cursussen en andere initiatieven vanuit en door gemeenteleden.

Op het vlak van onderlinge zorg is de Bazuinkerk een positieve gemeenschap. In situaties van concrete nood is de gemeente in staat snel en intensief te handelen. Veel van dit werk gebeurt in onze gemeente ook in stilte. Het kan dus zijn dat je het niet altijd direct ziet. Als gemeente leggen we ons erop toe dat niemand in onze gemeente alleen in het leven hoeft te staan. Waar mogelijk proberen we daarin ook in de stad tot zegen te zijn.

Er zijn vanuit onze kerk goede relaties met veel andere kerken in Kampen. Dat vinden we ook belangrijk. Hoewel we als kerken inhoudelijk vaak van elkaar verschillen, willen we waar mogelijk samenwerken. In de praktijk komen gemeenteleden van verschillende kerken elkaar vaak tegen bij maatschappelijke activiteiten, waaronder het werk onder asielzoekers.